Вики о Вешцу
Advertisement
King Foltest

Фолтест - краљ Темерије, владар Pontar и Mahakam као и старији заштитник Brugge и Sodden. Син краља Medella и краљице Sancia of Sodden.

Биографија[]

Датотека:Foltest.JPG

Foltest in the comics.

Он има дете са сестром Adda. Дете је cursed (претпоставља се или од Ostritа, који се заљубио у Аду, или од Фолтестове мајке, која је била веома фрустрирана због инцестоидне везе њеног сина и кћерке) и умрло је на порођају, убијајући и своју мајку. Фолтест је наредио да их сахране испод свог замка у Темерији.

Седам година касније његова кћерка се вратила у живот – али као striga.чудовиште је било толико опасно да је Фолтест био приморан да помери своју резиденцију негде другде. Звер је, ипак, и даље била претња за све грађане који живе у близини. Фолтест је понудио велику награду за онога ко убије стригу,али нико није успео.

Једнога дана неки човек рекао је Фолтесту да се клетва може скинути па је Краљ одбацио могућност убијања стриге. Али ништа се није променило – чак и нај већи вичери нису могли да успеју у томе. Клетва је коначно скинута од Geralt of Rivia.

Кћерка је такође имала име Adda као и њена мајка.

Током Другог Рата са Нилфгаардом био је у тајној љубави са грофицом La Valette.

Личност[]

Foltest - concept art.

Фолтест је веома мудар и привлачан монарх. Спремао се да нападне Nilfgaard (together with Aedirn) - али, овај план је онемогућен од Империје.

У Witcher игри[]

Датотека:Foltest 2.JPG

Foltest in The Witcher computer game.

краљ Фолтест стиже у сред сукоба између Scoia'tael и Order of the Flaming Rose у 5-ом Поглављу игре. Пре тога, био је одсутан и препустио другима да владају у његовом отсуству.
Тривиа[]

Foltest played by Edward Żentara.

  • Глумио га је Edward Żentara како у филму тако и у серији.
  • У Michael Kandel's преводу The Witcher кратке приче, Фолтесту је промењено име у Хробост.
Advertisement